Pemmikan Gitt av De danske Vin & Konservesfabriker. Når de blandet den i varmt vann, var 80 gram nok til å mette en mann en dag.
Sjokolade En gave fra Freia Chokoladefabrik. Under ekspedisjonen ble den blandet med varmt vann og drukket. 1/3 plate per 400 gram vann. Under oppholdet i isen ble sjokoladen tilsatt Molico tørrmelk, som var gitt av De Norske Melkefabrikker. «Chokoladen blev da en gudedrikk», skrev Hjalmar Riiser-Larsen. 📜
Etter hjemkomsten produserte Freia en egen sjokolade basert på ekspedisjonens nordligste punkt. Kilde: «Under dusken», utgitt av Studentersamfundet i Trondhjem, nr. 10, 1926 / Nasjonalbiblioteket.
Havrekjeks Fra Sætre Kjæksfabrik, Oslo, spesiallaget for ferden. I tillegg hadde de med seg Esther Klausens havrekjeks.
Tørrmelk Tablettform fra Horlicks Malted Milk, USA.
Pemmikan. Foto fra filmen «Roald Amundsen – Lincoln Ellsworth’s flyveekspedisjon 1925», Nasjonalbiblioteket.
Denne boksen med Horlick’s Malted Milk i tablettform ble oppdaget hjemme hos Amundsen i 2019.
Foto: Follo museum, MiA
Dagsrasjonen per mann under ekspedisjonen var beregnet å være: Pemmikan 400 gram per dag Sjokolade 2 plater à 125 gram Kjeks 125 gram per dag (12 stk.) Molico tørrmelk 100 gram per dag Malt-melk 125 gram per dag
I løpet av oppholdet i isen måtte rasjonene reduseres. Både frokost og kveldsmat bestod av en kopp sjokolade og tre havrekjeks. Middagen var suppe kokt på 80 gram pemmikan.
Kilde: Amundsen, Roald: «Gjennem luften til 88° nord», 1925 📜 Roald Amundsens utstyrsliste for polflyvingen. Et notat fra dagboken fra ekspedisjonen. 📜