Puslespillet Amundsen – Ettermæle

Alle historier har en slutt. Men noen ganger finner vi den bare ikke. Og slutten på historien om Roald Amundsen er en slik en.

Puslespillet Amundsen – Tiden

Vi er alle født inn i en tid. Med ulike begrensninger og muligheter, noe som også gjaldt for polarhelt Roald Amundsen.Denne serien handler ikke om polpunkter, minusgrader eller breddegrader, selv om det var viktig i Roald Amundsens liv og hans ekspedisjoner. For før vi kommer så langt må vi forstå forutsetningene. Og i denne episoden skal vi ta for oss tiden. Tiden Roald Amundsen levde i. En tid preget av flere hestekrefter, både de som spiste høy og de som gikk på bensin. En overgang fra store polarskip og trekkdyr i isen, til svevende luftskip og propeller.

Puslespillet Amundsen – Merkevaren

Hvorfor solgte Amundsen seg selv, slik at andre kunne selge sine produkter? Hvorfor fikk han trynet sitt på Ginflasker, appelsinkasser, klær, biler og masse mer? Og hjemme hos Amundsen så har det nå også dukka opp en ny teori. En teori som for oss til å spørre: Hvem utnytta egentlig hvem?

Puslespillet Amundsen – Skaperne

Gjennom livet hadde Amundsen både venner og uvenner, kjærester og ekskjærester. Han hadde forbilder og læremestere. Noen folk var viktige for han i korte øyeblikk, mens andre fulgte han nesten gjennom hele livet, slik som Betty, Laurentius Urdahl og Eivind Astrup.

Puslespillet Amundsen – Amundsens DNA

I flere år har vi gravd oss ned i Roald Amundsens liv. Vi har gått med forstørrelsesglass rundt i hans hjem på Svartskog, vi har stått med hvite hansker i arkiver rundt om i verden, vært på hjemmebesøk hos familier og slektninger. Forsøkt å finne brikker i Amundsens liv. Og nå har vi funnet noen nye. Og vi har kommet nærmere enn noen gang tidligere. Og det hele starter med Amundsens DNA.

Rekommandert – Amundsens navlestump

Podkasten Rekommandert ledes av Kristopher Schau og utgis en gang i måneden. I mars 2023 var Anders Bache , fagkonsulent ved Roald Amundsens hjem/ Follo museum, gjest i sendingen som fikk tittelen «Amundsens navlestump».

Podkasten Uteliv – På besøk hos Roald Amundsen – med Anders Bache

Podkasten Uteliv lages av Randulf Valle og handler om friluftsliv i ordets videste forstand.

I februar 2023 ble Podkasten Uteliv med fagkonsulent Anders Bache på en rundtur i Amundsens hjem.

Puslespillet Amundsen- Inkognito

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

Han kalte seg Engelbregt Gravning. Med løsskjegg og briller reiste han rundt i verden. Målet hans var alltid det samme: Å ikke bli gjenkjent.

Puslespillet Amundsen- Den private dagboken

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

Roald Amundsen skrev flere dagbøker. Én av dem er skrevet til en kvinne.

Puslespillet Amundsen – Bestepappa

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

På skrivebordet til Roald Amundsen står fotografier av to unge jenter. Amundsen kalte dem Kakonita og Camilla. De kalte han bestepappa.