Puslespillet Amundsen- Inkognito

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

Han kalte seg Engelbregt Gravning. Med løsskjegg og briller reiste han rundt i verden. Målet hans var alltid det samme: Å ikke bli gjenkjent.

Puslespillet Amundsen- Den private dagboken

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

Roald Amundsen skrev flere dagbøker. Én av dem er skrevet til en kvinne.

Puslespillet Amundsen – Bestepappa

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen.

På skrivebordet til Roald Amundsen står fotografier av to unge jenter. Amundsen kalte dem Kakonita og Camilla. De kalte han bestepappa.

Puslespillet Amundsen- Jakten på stemmen

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen. Denne episoden er historien om en viktig del av Roald Amundsen. Den har vært lett etter i nesten hundre år.
Bli med i jakten på stemmen til Amundsen.

Puslespillet Amundsen – Prolog

Det finnes mange historier om Roald Amundsen. Hver historie er en brikke i fortellingen om han. I denne podkastserien pusles livet hans sammen. I denne episoden hører vi på platesamlingen, ser i bokhyllen og utforsker tingene som ennå står igjen på Uranienborg.

I skyggen av nasjonalhelten

Reportasjen er laget i 2020, som en eksamensoppgave i journalistikk ved UiB (Universitetet i Bergen) av Synnøve Fonneland, tippoldebarn av Leon Amundsen. Reportasjen ble også sendt i programmet EKKO, på NRK P2 23.12.2021. 📜

Reportasjen inneholder intervjuer med blant annet Johan Leon Amundsen (barnebarn av Leon Amundsen), Tor Bomann-Larsen (forfatteren som avdekket kildematerialet rundt historien om brødrene), Anne Melgård (Forskningsbibliotekar, Nasjonalbiblioteket) og Anders Bache (fagkonsulent, Roald Amundsens Hjem, Follo museum).

Leon Amundsen og hans kone Aline.
Foto: Privat.

Musikken er laget av Scott Buckley (www.scottbuckley.com.au) og Roman Senyk (www.romansenykmusic.com)

Uteliv – Polar kjærlighet med Sigri Sandberg og Anders Bache

Podkasten Uteliv lages av Randulf Valle og handler om friluftsliv i ordets videste forstand.

I januar 2020 gjestet forfatter Sigri Sandberg og fagkonsulent ved Roald Amundsens hjem/ Follo museum Anders Bache podkasten. Temaet var boken «Polar kjærlighet», som de ga ut i 2019.

Både i boken og podkastepisoden er kjærlighetsbrevene fra Kamilla Schiørn, som ble oppdaget i Roald Amundsens hjem, et tema.

Rekommandert – Antarktis

Podkasten Rekommandert ledes av Kristopher Schau og utgis en gang i måneden.

I desember 2020 var Anders Bache , fagkonsulent ved Roald Amundsens hjem/ Follo museum, gjest i sendingen som fikk tittelen «Antarktis».

Rekommandert – Polar Promenade

Podkasten Rekommandert ledes av Kristopher Schau og utgis en gang i måneden. I januar 2020 var Anders Bache , fagkonsulent ved Roald Amundsens hjem/ Follo museum, gjest i sendingen som fikk tittelen «Polar Promenade».

Frosne erobringer

5:5 Den perfekte avskjed

Podkastserien Frosne erobringer ble lansert i april 2019 og forteller historier fra Amundsens hjem og polarisen.

I Amundsens hjem ligger det en kalender med de siste notatene Roald Amundsen skrev før han forsvant sommeren 1928. Hva skjedde egentlig under Amundsens siste ekspedisjon? Og hvordan skal en polfarer egentlig dø?

Frosne erobringer er produsert av Filt Oslo i samarbeid med Follo museum for A-magasinet.

Episoden kan også høres på PodMe.no